Inici / Història del museu de la Torneria
Història del Museu de la Torneria
El Museu de la Torneria és un dels 25 museus que configuren el Sistema de Museus Nacionals del mNACTEC (Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, amb seu a Terrassa).

El seu origen es remunta a finals de 1995, any en què s’iniciaren els primers contactes per dur a terme aquest ambiciós projecte amb l’Ajuntament de Torelló al capdavant.

Durant tots aquests anys s’ha fet una forta inversió en l’adquisició i rehabilitació de l’antiga fàbrica de torneria, una de les tres grans fàbriques del sector que hi va haver al municipi de Torelló. Han estat fonamentals les aportacions econòmiques de l’Ajuntament de Torelló, els Fons Europeus de Cooperació (FEDER), les entitats Fundació Caixa Manlleu i Fundació Caixa Catalunya i de la Generalitat de Catalunya.
Can Rosset (Pere Vila Soldevila)
També cal destacar l’esforç realitzat per aconseguir els béns que conformen la col·lecció del Museu de la Torneria. Cal precisar que la major part són donacions que desinteressadament  han dut a terme els propietaris de les torneries col·laboradores.

El Museu de la Torneria es gestiona com a ens autònom supramunicipal. L’any 2001 es constituí un consorci format pels tres ajuntaments de la Vall del Ges (Sant Pere de Torelló, Sant Vicenç de Torelló i Torelló), el Gremi de Torners, el Consell Comarcal d’Osona, els Amics dels Museus d’Osona i l’Associació d’Estudis Torellonencs (ADET).

Actualment s’està treballant en l’elaboració del Projecte Museogràfic adjudicat per concurs públic a l’empresa Lavola.
Museu de la Torneria 2015 Web realitzat per: Creaci贸 de p脿gines web Torell贸 - SGM